NFÜ

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Ez az oldal Európai Uniós támogatás igénybevételével készült.Pályázatról

MAG Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ez az oldal Európai Uniós támogatás igénybevételével készült.
Gyakran Ismételt kérdések
Biyo.hu Termékeink Termékek Csipkebogyó

Csipkebogyó, vas és C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő

csipkebogyoC-vitamin kiegészítéssel. A C-vitamin egyik legértékesebb természetes forrása a csipkebogyó.

60 db tabletta/doboz Nettó tömeg: 48,0 g Javasolt napi adag: 2 x 1 tabletta

A rózsa (Rosa canina, R. rugosa, R. centifolia) ősidők óta a virágok királynője. A gyógynövények között is nemes növény azonban akkor válik igazán érdekessé, amikor a pompás szirmok már elhullottak és termése, a kisebb cseresznye nagyságú csipkebogyó beérett.

A csipkebogyó C-vitaminban, az emberi szervezet számára esszenciális vitaminban igen gazdag. Az emberi szervezet a C-vitamint nem képes előállítani, C-vitamin igényét külső forrásból kell, hogy biztosítsa. A csipkebogyó ezért is értékes C-vitamin forrás, mert olyan anyagokat is tartalmaz (bioflavonoidok, enzimek) melyek javítják a C-vitamin felszívódásának hatékonyságát.

Nem kellő C-vitamin ellátottság esetén - mivel a C-vitamin vízoldékony vitamin, a szervezetből gyorsan kiürül - hiánybetegség alakulhat ki. Az egyik legismertebb C-vitamin hiánybetegség a skorbut, mely főleg a régi idők tengerészei között volt gyakori, akik a hosszú tengeri utakon nem jutottak friss zöldséghez - gyümölcshöz, azaz C-vitaminhoz.

A csipkebogyó a begyűjtést követően szárításra, őrlésre kerül. A feldolgozás során természetes C-vitamin tartalmának egy részét elveszti, ezért a készítmény hatékonysága érdekében gyógyszer-minőségű C-vitaminnal pótoljuk az elvesztett mennyiséget.

Jól ismert tény, hogy szervezetünk egészséges működéséhez vasra is szükségünk van. A vas a vörös-vérfesték, a hemoglobin központi atomja, hiányakor vashiányos vérszegénység alakul ki, mely főleg gyermekeknél elég gyakori. A Csipkebogyó rágótabletta rendszeres szedésével ez a hiánybetegség jól kezelhető.

A Csipkebogyó rágótabletta tablettánként 60 mg C-vitamint és 4,5 mg vasat tartalmaz, könnyen felszívódó vas-fumarát formájában.

Javasolt napi adagja gyermekeknek napi 1, felnőtteknek napi 2x1 tabletta.

A termékben lévő C-vitamin tovább javítja a vas felszívódását.

Termékünkhöz hasonló, komplex termék nem található a magyar piacon.

Statisztika

Members : 1
Content : 294
Content View Hits : 212144

BejelentkezésLátogatók

We have 7 guests online
Website Security Test